Zout uit schoenen verwijderen

Strooizout effectief verwijderen

Strooizout is slecht voor uw schoenen. Lees hier hoe u strooizout uit schoenen kunt verwijderen.

Sneeuw zorgt natuurlijk voor prachtige plaatjes, en vaak kiezen mensen er daarom voor om een lekkere wandeling te maken door de sneeuw. Dit is dan ook hartstikke leuk om te doen, maar wanneer u over straten loopt waar er gestrooid is met strooizout, dan kan dit voor lelijke plekken zorgen in uw schoenen.

Naast dat het voor lelijke plekken zorgt, beschadigt strooizout ook de kwaliteit van uw schoenen. Strooizout zorgt er namelijk voor dat uw leren schoenen nog sneller uitdrogen en het veroorzaakt scheurtjes. Daarom is het belangrijk om strooizout uit uw schoenen te verwijderen.

Deppen, en niet poetsen.

De belangrijkste tip moeten we gelijk als eerste vermelden. Het is uitermate belangrijk om uw strooizout deppend uit uw schoenen te verwijderen. Poetsen is een methode om stoffen in uw schoenen te wrijven, denk aan schoenpoets. Deppen is een effectieve manier om strooizout uit schoenen te verwijderen.

Zout verwijderen uit schoenen

Warm water en azijn.

Om uw schoenen goed schoon te krijgen kunt u een oplossing maken van 2 delen warm water en 1 deel schoonmaakazijn. Zijn de vlekken van strooizout al een tijdje in uw schoenen? Doe dan 1 deel azijn per 1 deel warm water. Al deppend kunt u de vlekken verwijderen. Als u zelf aan de slag gaat, vergeet dan niet dat u uw schoenen nooit bij een warmtebron moet laten drogen. Dit soort er voor dat leer hard wordt en makkelijk scheurt.

Wilt u liever zien hoe het moet? Kijk voor dan voor instructies het onderstaande (Engels gesproken) filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *