Veters symmetrisch strikken

Veters strikken: niveau 2

Op de basisschool leerde je het al, je veters strikken. Je kreeg er zelfs een diploma voor, het heuse veterstrikdiploma. Niet alleen een leuke erkenning voor wat je als kind toen geleerd hebt, maar het had vooral een belangrijk pedagogische betekenis. Je maakte als kind namelijk voor het eerst kennis met 'officieel' leren, en de daarbij behorende ceremonies.

Maar nu zou je denken, wat is er dan mis met de manier waarop wij als kinderen vroeger leerden veters strikken? Nou, niet veel, maar het kan wel een stuk netter. Kijk maar naar de gestrikte schoen links.

Nu denk je waarschijnlijk, "ja dus, wat is hier mis mee?". Nou, een echte schoenliefhebber zal zich ergeren aan de knoop die schots en scheef staat. Wij dus ook!

Kleren maken de man, dat is wat ze zeggen, maar schoenen maken het af! Zorg ervoor dat je er dus goed bij loopt en dat je outfit tot in de details perfect is. Wij laten zien hoe je het vroeger leerde, en hoe je een mooie symmetrische knoop krijgt. Het is namelijk een combinatie van een links- en rechtshandige methode. Vreemd dat zo'n kleine verandering perfecte symmetrische lussen creëert.

Veters strikken kostuum symmetrisch
Het verschil in de perfecte strik zit in de eerste stap van het veters strikken. Als je de rechterveter bovenlangs legt en voor de rest de 'normale' stappen volgt, heb je een perfecte strik.

Oké dat was een simpele. Maar nu een moeilijkere knoop, de 'Parijse knoop'. Dit is een soort dubbele knoop, deze is dus een stuk steviger dan een normale, en toch is deze knoop nog steeds symmetrisch, en vooral heel makkelijk weer los te maken. Perfect dus, maar het vergt wel wat handigheid. Bekijk het filmpje hieronder om te kijken hoe je deze knoop moet leggen.

Heeft u andere vragen?

Graag zien wij u in onze winkel verschijnen te Bussum, voor vragen kunt u ons bereiken op: 035 - 69 35 450. De zaak is geopend op maandag van 12:00 uur t/m 18:00 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 08:30 uur t/m 18:00 uur. In het weekend openen wij op zaterdag om 08:30 uur en sluiten we om 13:00 uur.

Ook interessant

Schoenen Waterbestendig | Schoenreparaties Bussum | Strooizout vlekken weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *