100+ jaar een begrip in Bussum

Ambachtelijk vakwerk

100% kwaliteitsgarantie

Het is altijd vervelend als je favoriete paar schoenen snel slijten of vuil worden. Suede schoenen zijn hier geen uitzondering op. Maar met de juiste zorg en onderhoud, kun je ervoor zorgen dat je langer kunt genieten van je favoriete paar schoenen. In dit stappenplan leer je hoe je jouw suede schoenen het beste kunt schoonmaken, waarom het belangrijk is om ze goed schoon te maken, hoe je gebruik maakt van een waterafstotende schoenspray en welke opties je hebt als je schoenen beschadigd of gebleekt zijn.

De 6 stappen om suède schoenen schoon te maken

 1. Begin met het verwijderen van losse vuil en stof met een suede borstel of een harde tandenborstel. Borstel in de richting van de nap van het suede.
 2. Maak een oplossing van water en een milde zeep of speciale suede reiniger. Dip een schone, witte doek in de oplossing en wring het overtollige water uit. Gebruik de doek om voorzichtig de vlekken of vuil te behandelen.
 3. Laat de schoenen drogen op een droge, koele plek. Vermijd direct zonlicht of warmtebronnen, omdat dit kan leiden tot vervorming of verkleuring van het suede.

  Tip: Droog je schoenen terwijl er houten schoenspanners inzitten. Deze nemen vocht op en zorgen voor de beste vorm tijdens het opdrogen. Zorg ervoor dat ze niet te groot zijn, dan kan je schoen iets gaan rekken. Wij verkopen in onze winkel in Bussum (ceder)houten schoenspanners van maat 38 t/m maat 48, dus voor ieder wat wils.

 4. Na het drogen, gebruik een suede borstel of harde tandenborstel om de nap weer op te frissen.
 5. Gebruik een waterafstotende schoenspray om de schoenen te beschermen tegen vocht en vuil. Dit helpt om de levensduur van de schoenen te verlengen en maakt het makkelijker om ze in de toekomst schoon te maken.
 6. Als je schoenen zijn beschadigd of gebleekt, kun je gebruik maken van suede verf om de kleur te herstellen. Volg de instructies van de fabrikant om te zorgen dat je de juiste kleur gebruikt en de verf correct aanbrengt.

Het is belangrijk om suede schoenen regelmatig te reinigen omdat suede kan snel vuil worden en zijn uitstraling verliezen als het niet goed onderhouden wordt. Een waterafstotende schoenspray kan helpen om vocht en vuil af te weren, waardoor de schoenen langer mooi blijven. En als je schoenen beschadigd of gebleekt zijn, suede verf kan helpen om de kleur te herstellen.

Meer dan schoenen poetsen

Naast het poetsen van schoenen kunt u ook uw schoenen bij ons laten repareren. Zijn uw schoenen kapot? Daar draaien we onze hand niet voor om. Voor dames hebben we een speciale pump-reparatie-service. Neem voor meer informatie over onze diensten contact met ons op door te bellen naar 035 – 69 35 450.

  *Deze velden zijn verplicht

  Contact:

  Huizerweg 116
  1402AJ Bussum
  T: 035 - 69 35 450
  E: info@shoeprofessionals.nl