Steunzolen voor sport en het dagelijkse leven,
speciaal gemaakt voor uw voeten.

Steunzolen in het Gooi

Heeft u pijn aan uw voeten, knieën, heupen of rug? Dan kan het zo maar zijn dat u steunzolen nodig heeft. Elke voet is anders, en daar zijn ook verschillende steunzolen voor. Onze podoloog maakt inlegzolen met verschillende doelen. Dit wordt gedaan aan de hand van het podologisch onderzoek. Dit onderzoek wordt verricht met behulp van een computer- en glasplaatanalyse. Deze analyse bepaalt welk type aangepaste inlegzool nodig is om uw klacht te verhelpen. Dit kunnen correctie- of steunzolen zijn, maar ook proprioceptieve zolen.

Pijn in de rug, knieën, heupen en voeten

Pijn kan erg vervelend zijn en uw dagelijkse leven flink beïnvloeden. De pijn kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. De belangrijkste oorzaak is een slechte houding van het lichaam en zwakkere spieren rondom het buikgedeelte. De lichaamshouding kan simpelweg via een kettingreactie aangepast worden vanuit de voeten. Wanneer uw voeten goed staan, dan volgt het lichaam dit voorbeeld.

Correctie- en steunzolen

Voorbeelden hiervan zijn de correctie van platvoeten, holvoeten en knikvoeten. Tevens is het mogelijk om met behulp van speciale materialen gevoelige plekken aan de voeten te ontlasten, zodat het weer mogelijk wordt om de voet normaal te belasten en om normaal af te wikkelen. Dit afwikkelen dient zo goed mogelijk te gebeuren om het hele lichaam gelijkmatig te belasten en om asymmetrisch (scheef) bewegen te voorkomen. Gevoelige plekken aan de voeten kunnen onder andere worden veroorzaakt door een hielspoor, likdoorn, hamertenen en pijn onder de bal van de voet door reuma.

Proprioceptieve zolen

Proprioceptie is het diepe houdingsgevoel, bepaald door gewrichtsstanden en spierspanning. Met behulp van een proprioceptieve zool is het dus mogelijk om gewrichtsstanden en spierspanningen in het hele lichaam te veranderen, omdat de zenuweinden in uw voet meer gestimuleerd worden door deze steunzolen. Als voorbeeld geldt hierbij de houdingscorrectie en spierspanningsvermindering bij vaak lang bestaande lage rugklachten. Ook schouder en nek klachten worden succesvol behandeld.

Assortiment steunzolen

Naast steunzolen die volledig op maat gemaakt worden, hebben wij ook een ruim assortiment met steunzolen en inlegzolen. In ons assortiment vindt U onder andere Pedaq, hét merk als het gaat om voetcomfort. Deze zolen geven U optimale ondersteuning, werken schok dempend en de hiel, gewrichten, heupen en nek worden ontlast. De zool ontspant belaste voeten, neemt optimaal vocht op en zorgt voor een uitstekende pasvorm van schoenen. Door de juiste ondersteuning zorgt dit zooltje voor ultiem loopgemak en comfort. Ze zitten perfect, en zijn makkelijk verwisselbaar tussen uw verschillende schoenen.

Wij hebben niet alleen Pedaq in ons assortiment, maar U vindt bij ons ook inlegzolen die uiterst geschikt zijn voor de winterse en zomerse periodes en voor nog veel meer.

Heeft u vragen?

Graag zien wij u in onze winkel verschijnen te Bussum, voor vragen kunt u ons bereiken op: 035 - 69 35 450. De zaak is geopend op maandag van 12:00 uur t/m 18:00 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 08:30 uur t/m 18:00 uur. In het weekend openen wij op zaterdag om 08:30 uur en sluiten we om 13:00 uur.

  *Deze velden zijn verplicht

  Contact:

  Huizerweg 116
  1402AJ Bussum
  T: 035 - 69 35 450
  E: info@shoeprofessionals.nl