5 Redenen waarom je nu jouw schoenen waterafstotend moet maken.

Een paar goed-gemaakte schoenen is vaak duur in de aankoop. Maar, deze parels van jouw schoenenkast worden nog veel duurder als ze vervroegd met pensioen moeten omdat ze niet goed verzorgd zijn. Sommige mensen leren dit via de praktijk, maar dit artikel is er om te voorkomen dat jij hetzelfde lot zal ondergaan. Wij hebben de 5 redenen op een rij gezet waarom je nu jouw schoenen waterbestendig moet maken.

 

1. Schoenen met waterschade gun je niemand

Als schoenen nog niet waterbestendig zijn, dat kan er waterschade opgelopen worden. Een flinke regenbui kan de conditie van je schoenen al erg doen verslechteren. Een leren schoen is net als je eigen huid. Wanneer je onder de douche vandaan komt, kan je je huid het best verzorgen met een body lotion, zo voorkom je dat je huid uitdroogt na het douchen.

Voor schoenen geldt dit ook. Wanneer schoenen vochtig worden en daarna weer opdrogen, wordt de leer ook uitgedroogd. Een uitgedroogde leren schoen is net als een droge huid, er ontstaan makkelijker scheurtjes. Ons (levende) huid heeft het natuurlijk vermogen om zichzelf te herstellen, maar onze leren schoenen hebben dat niet. Het resultaat? Diepe scheurtjes op de buigpunten van jouw schoen.

niet waterbestendige schoenen waterafstotend

2. Wie houdt er nou niet van droge voeten?

Een goed paar waterbestendige schoenen zorgt voor blije, droge, voeten en sokken. Ken je dat gevoel, dat je 's ochtends met je schone sokken in een plasje water in de badkamer stapt? Gelukkig kan je dan nog een nieuw paar pakken. Maar als je sokken nat zijn door jouw doorweekte schoenen, dan moet je er vaak nog een poos op doorstappen voor je thuis bent. Heel vervelend dus. Met een goede anti-regen spray of wax behandeling van je schoenen zorg je ervoor dat natte voeten voor jou  nooit meer een probleem is. Winning!

3. Waterbestendig? Wat dacht je van kroeg-bestendig!

Door een goede behandeling van jouw schoenen zijn ze niet alleen water bestendig, maar eigenlijk bestendig tegen heel veel vochtige middelen. Doordat je schoen beschermd wordt met een nano-technologie, kunnen vloeistoffen en vuiligheid zich minder goed hechten aan jouw schoen. Daardoor zijn vlekken veel makkelijker te verwijderen. Dus volgend weekend kan jij met jouw waterbestendige stappers onbezorgd dansen. De vlekken op de volgende dag zijn een stuk makkelijker te verwijderen dan voorheen.

 

4. Iemand die op je voet stapt is geen ramp meer.

Waar je voorheen gelijk aan de beademing moest omdat iemand op jouw schoen stapte, haal je nu met schone doek of tissue het grootste vuil gelijk van de schoen. Dit komt allemaal omdat het vuil zich niet meer aan je schoenen hecht. Zo hou je elke dag die net-uit-de-doos schoonheid van jouw schoenen!

 

5. Droge voeten zijn warme voeten

Wanneer jij natte schoenen, en natte sokken aan hebt, dan heeft jouw hele lichaam het koud. Dus als jij je schoenen droog kan houden, dan blijven je voeten warm.

(tekst gaat verder onder foto)

Wat nou als je schoenen al nat zijn?

Geen paniek, dit kan gebeuren. Zelfs tegen de grootste buien zijn je schoenen niet te beschermen. Maar hier volgen een paar do's en dont's voor deze situatie.

 1. Verwijder al het overtollige vocht aan de buitenkant van jouw schoen met droge doeken.
 2. Verwijder de veters en de binnenzool uit de schoen en laat deze apart opdrogen.
 3. Zet ze niet bij een warmtebron. Wanneer je jouw schoenen bij een (hout)kachel of een verwarming zet, verliest jouw schoen te snel al het vocht, wat de kans op scheuren in het leer zeer sterk vergroot. En als er een ding is wat een schoenmaker niet kan terugdraaien, dan is het gescheurd leer.
 4. Stop oude kranten of keukenpapier aan de binnenkant van de schoen, maar verwissel dit van tijd tot tijd, je schoen wordt er niet droger van als je de vochtige krant niet verwisselt voor een droge.
 5. Als je schoenen weer droog zijn, verzorg ze dan met een goede schoencrème, breng dit dun aan en poets het na een klein half uurtje weer uit met een nylon kous of poetshandschoen. Dit is het zwaarste werk, goed hard wrijven zodat het warm wordt, door de warmte trekken de verzorgende stoffen goed in de schoen waardoor ze weer netjes verzorgd zijn. Daarna als extra bescherming behandel je ze door een dunne lag van anti-regen spray toe te brengen. Zo zijn ze weer iets beter beschermd wanneer de regen ons weer treft!

Te koop bij Boerhout/De Weert

Wij hebben een ruim assortiment aan onderhoudsproducten in onze winkel. Daardoor kunt u altijd het perfecte product kiezen om uw geliefde schoenen waterbestendig te maken! Ook krijgt u de gehele maand oktober een gratis spuitbus anti-regen bij een hak- en zoolreparatie van uw damesschoenen. De actie is alleen geldig op vertoon van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

Graag zien wij u in onze winkel verschijnen te Bussum, voor vragen kunt u ons bereiken op: 035 - 69 35 450. De zaak is geopend op maandag van 12:00 uur t/m 18:00 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 08:30 uur t/m 18:00 uur. In het weekend openen wij op zaterdag om 08:30 uur en sluiten we om 13:00 uur.

Ook interessant

Ambiorix Maatschoenen | Schoenreparaties Bussum | Strooizout vlekken weg

  *Deze velden zijn verplicht

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *