De rijke geschiedenis van
Ambachtelijke Schoenmakerij Boerhout - de Weert


Oprichting: 1918 - 1960

De schoenmakerij is in 1918 opgericht door meesterschoenmaker Harmsen.
Het bleek al snel dat er ook in die tijd veel behoefte was aan vakmanschap wat leidde tot een forse klantenkring.

De Heer Harmsen heeft aan verscheidene vakwedstrijden meegedaan en belandde bijna iedere keer in de prijzen, en dan te bedenken dat bijna alles in die tijd met de hand afgewerkt moest worden.


Boerhout: 1960 - 1984

Het bedrijf groeide uit zijn jasje. In 1960 heeft de heer Gerard Boerhout de zaak overgenomen. Hij was al enige jaren bij de heer Harmsen in dienst geweest en had zijn sporen al verdiend in het vak.

 

De Heer Gerard Boerhout stond onder de vakbroeders ook bekend als een zeer kundig meesterschoenmaker en de klantenkring bleef maar groeien. Na meerdere verbouwingen is de winkel verhuist naar de Huizerweg wat inhield dat de klant nog beter geholpen kon worden. De heer Gerard Boerhout heeft ook meerdere keren deel genomen aan vakwedstrijden, ook hij is verschillende keren in de prijzen gevallen.


Ronald de Weert: 1984 - heden

In 1984 heeft de Heer Boerhout een goede opvolger gevonden in Ronald de Weert.
Een jonge man die twee jaar in de Orthopedie en zes jaar in een Meesterschoenmakerij werkzaam is geweest voordat hij de ambachtelijk schoenmakerij over nam. De traditie is voortgezet, maar in een moderner jasje.

 

De Heer de Weert heeft ook bewezen over het nodige vakmanschap te bezitten door mee te doen aan nationale en internationale vakwedstrijden. Hij is al diverse keren in de hoofdprijzen gevallen. Hij heeft zowel brons, zilver als goud gewonnen tijdens nationale en internationale vakwedstrijden.